Hacettepe IDEAL Girişimciliğe İlk Adım Eğitimi – Açılış

Hacettepe IDEAL 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Dönemi “Girişimciliğe İlk Adım” eğitimlerine 10 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdiği açılış töreni ile başladı. Toplamda 6 hafta sürecek olan eğitim programının ilk haftasının birinci oturumunda, Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Prof. Dr. Aydın Ulucan yeni dönemin aday girişimcilerine Hacettepe IDEAL ve Girişimciliğe İlk Adım eğitim programı hakkında tanıtım ve açıklayıcı nitelikte bilgiler paylaştı.

Açılış ve tanıtım oturumu Doç. Dr. Burcu Şimşek (Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimleri) koordinatörlüğünde hazırlanan, Hacettepe IDEAL’ in kurucu üyeleri, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı faaliyetlerinde Hacettepe IDEAL’ e destek veren akran montörler ve 1. dönem Hacettepe IDEAL aday girişimcileri arasından 8 kişinin yer aldığı 8 farklı dijital hikayenin sunumu ile tamamlanmıştır. Girişimciliğe IDEAL Adımlar Dijital Hikayeleri tüm katılımcılardan büyük beğeni toplamıştır.

Açılış ve tanıtım oturumunun tamamlanması ile birlikte ikinci oturum itibariyle katılımcılara yeni dönemin ilk eğitimi verilmiştir. Eğitim programının İş Fikri Geliştirme modülü kapsamında Girişimcilik Ekosistemi başlıklı eğitimi, davetli konuşmacı Onur Şahin (KOSGEB) tarafından verilmiştir.